cropped-Logo-dmc.png
Důvody a ošetření bílých skvrn na nehtech
Důvody a ošetření bílých skvrn na nehtech Zatímco je zaručen další výzkum, aktuální zjištění budou pravděpodobně vřele přivítány vášniví čtenáři knih. Jak vědci uzavírají: „Tato zjištění naznačují, že výhody čtení knih zahrnují delší životnost, ve které je lze číst.“ Naučte se, jak by nálada a stres mohla snížit životnost. Neurologie/Neurověda Psychologie/psychiatrie Důvody a ošetření bílých […]

Důvody a ošetření bílých skvrn na nehtech

Zatímco je zaručen další výzkum, aktuální zjištění budou pravděpodobně vřele přivítány vášniví čtenáři knih. Jak vědci uzavírají:

„Tato zjištění naznačují, že výhody čtení knih zahrnují delší životnost, ve které je lze číst.“

Naučte se, jak by nálada a stres mohla snížit životnost.

  • Neurologie/Neurověda
  • Psychologie/psychiatrie

Důvody a ošetření bílých skvrn na nehtech

Obě prst i nehty jsou obvykle světle růžové barvy, s lehčímu tvaru půlměsíce na dně hřebíku známého jako Lunula.

Bílá skvrny se někdy mohou objevit na hřebíku. Když k tomu dojde, je to známé jako punctate leukonychia. Existuje několik typů leukonychie.

Co je to Leukonychia? Typ je částečná leukonychia.

Existují tři hlavní typy částečné leukonychie:

  • punktate leukonychia, která představuje jako malá bílá skvrna. /li>
  • Striate nebo příčná leukonychie, kde se přes hřebík objevuje jedna nebo více vodorovných čárů, rovnoběžně s Lunula. To se také někdy nazývají liniemi. Rozdělený na dva další typy - pravdivé nebo zjevné:

Když je bílá skvrna nebo linie způsobena poškozením hřebíku, je stav známý jako skutečná leukonychie. Se skutečnou leukonychií zůstávají bílé oblasti nedotčeny, když je na ně tlak. Tyto oblasti vyrůstají jako hřebík. Se zjevnou Leukonychií ovlivňuje nehtové lůžko barvu nehtové desky. Snižuje se nebo zmizí pod tlakem a nevyroste s hřebíkem.

Kdokoli může mít bílé nehty, bez ohledu na jejich pohlaví, věk nebo etnicitu.

Leukonychia může být způsobena řadou různých faktorů v závislosti na typu. Jako matice může způsobit poškození hřebíku. Tento typ zranění je běžný u dětí a je obvykle příčinou bílých skvrn na hřebíku. /li>

  • Manikúra
  • každodenní poranění nehtů
  • Obuvi, která je příliš malá, což způsobuje abnormální tlak na nehty
  • V důsledku těchto zranění bude místo vyrůst s hřebíkem. Tato příčina je relativně vzácná a často vede k příčné leukonychii. , jako je olova a arsen

  • chemoterapie léčby rakoviny, která je recenzeproduktu.top dána buď ústy, injekcí nebo infuzí skrz kůži, aby se pokusila zabít rakovinné buňky nebo je zabránilo dělením
  • Sulfonamidy, léčba používaná pro bakteriální infekce, jako jsou kožní infekce, septikémie a infekce močových cest
  • systémové onemocnění

    mohou také způsobit bílé nehty. Pokud ano, jedná se o signál, že v těle je problém. Opět je to zřídka příčina bílých skvrn.

  • Cirhóza jater, která je zjizvení jater
  • Onemocnění ledvin
  • Srdeční selhání
  • Problémy s trávením proteinů
  • Nadměrná ztráta proteinů ve střevech
  • Nedostatek zinku
  • Hypertyreóza, nadměrná štítná žláza, která vede k abnormální úrovni hormonu štítné žlázy v těle
  • plísňové onemocnění nebo infekce nehtu nebo kožní choroby kolem nehtu může také způsobit, že se objeví bílé skvrny.

    nehty pomalu rostou. Kompletní růst pro neht trvá 6-9 měsíců, zatímco nehty trvá mezi 12-18 měsíci. Výsledkem je, že přítomnost bílých skvrn nebo nehtů by mohla být známkou zranění nebo stavu, ke kterému došlo nebo začalo, před několika měsíci. , bílé nehty mohou být genetickým stavem. To je však obvykle pouze kvůli přítomnosti vzácných, komplexních syndromů, jako například:

    • Syndrom Bart-Pumphrey, který zahrnuje problémy s nehty, problémy s kloubem a hluchotu
    • Syndrom Buschkell-Gorlin, který zahrnuje problémy s nehty, kožní cysty a ledvinové kameny
    • Bauerův syndrom, který zahrnuje problémy s nehty a kožní cysty
    • Darierova onemocnění, která zahrnuje bradavice podobné k vazebům Různé části těla

    Jak léčit bílé skvrny na nehtech

    budou záviset na příčině bílých skvrn. Pokud si lékař není jistá příčinou, existuje několik testů, které mohou použít, aby jim pomohli provést diagnózu:

    • Mykologie, kde jsou pro studii odesílány houby a výstřižky z nehtů
    • Biopsie nehtů, kde lékař odstraní malý kus tkáně pro testování
    • Krevní test, aby zjistil, zda existuje přítomnost systémového onemocnění

    není žádná léčba pouze pro bílé skvrny samy o sobě. Ti, kteří byli způsobeni traumatem, se v průběhu času přirozeně vyrůstají.

    Pokud má někdo nějaké obavy o bílé skvrny na nehtech, měli by jít navštívit lékaře. Preventivní kroky zahrnují:

    • Vyhýbání se kontaktu s dráždivými látkami
    • Vyhýbání se nadměrnému používání laků na nehty
    • Střih nehty
    • Zastavení Nehty ze sucha pomocí zvlhčovače po mytí

    Ve většině případů nejsou bílé skvrny na nehtu problém a včas zmizí.

    Nedávné použití některých perorálních antikoncepčních prostředků zvyšuje riziko rakoviny prsu

    Četné studie naznačují, že antikoncepční pilulky zvyšují riziko rakoviny prsu. Nová studie nyní naznačuje, že toto zvýšené riziko se může vztahovat pouze na nedávné uživatele a je závislá na formulaci pilulky. Seattle, WA, nedávno zveřejnila svá zjištění v časopise Cancer Research.

    V USA jsou v současné době k dispozici dva typy antikoncepčních pilulek - také známých jako orální antikoncepční prostředky. Nejběžnější je to, co se nazývá „kombinovaná“ orální antikoncepce. To se skládá z umělých interpretací ženských hormonů estrogenu a progesteronu. Druhá perorální antikoncepce, známá jako Minipill, obsahuje pouze progestin-umělou verzi progesteronu.

    Je dobře prokázáno, že estrogen a progesteron, které se v těle přirozeně vyskytují, mohou zvýšit riziko některých rakovin. Některé studie naznačují, že umělé verze hormonů nalezených v perorálních antikoncepčních prostředcích mohou mít stejný účinek-zejména pokud jde o rakovinu prsu.

    V této poslední studii se tým rozhodl zjistit, zda zvýšené riziko rakoviny prsu lze připsat určitým typům ženských hormonů vyrobených člověkem.

    „Perorální antikoncepční formulace se v USA v USA v průběhu času změnily a současné formulace získaly relativně menší kontrolu s ohledem na riziko rakoviny prsu,“ řekl nám Beaber.

    Nedávné použití určitých perorálních antikoncepčních prostředků zvýšilo riziko rakoviny prsu o 50%

    k dosažení svých zjištění, Beaber a Collagové analyzovali použití perorálních antikoncepčních pilulek u 1 102 žen, kterým byla diagnostikována Rakovina prsu v letech 1990 až 2009, spolu s 21 952 zdravými kontrolami.

    Tým poznamenává, že na rozdíl od mnoha předchozích studií zaměřených na souvislost mezi antikoncepčními pilulky a rizikem rakoviny prsu jejich shromažďovala údaje o používání pilulek z elektronických záznamů lékárny.

    „Většina předchozích studií v USA se spoléhala na informace o perorálních antikoncepčních formulacích, které mohou být méně spolehlivé než údaje o lékárně,“ řekl Beaber dnes Medical News.

    Výsledky odhalily, že ženy, které byly nedávnými uživateli perorálních antikoncepčních prostředků - definované jako dokončení alespoň jednoho předpisu pro pilulky v uplynulém roce - měly 50% zvýšené riziko rakoviny prsu ve srovnání s bývalými uživateli a Ti, kteří je nikdy nepoužili.

    , ale tým zjistil, že určité pilulky mají silnější účinek než jiné. Orální antikoncepční prostředky obsahující vysokou dávkovou estrogenu zvýšily riziko rakoviny prsu 2,7krát, zatímco ty obsahující estrogen střední dávky představovaly 1,6násobné zvýšené riziko. Bylo zjištěno, že perorální antikoncepční prostředky obsahující nízkou dávku estrogenu nemají žádný vliv na riziko rakoviny prsu.

    Antikoncepční pilulky obsahující ethynodiotil diacetát-forma progestinu-zvýšené riziko rakoviny prsu 2,6krát. Triphasické kombinované pilulky (které se skládají ze tří různých dávek hormonů v každém balení) obsahující 0,75 miligramů Norethindronu-další typ progestinu-zvýšené riziko rakoviny prsu 3,1krát.

    Komentující zjištění týmu Beaber řekl:

    „V naší studii jsme zjistili určité rozdíly v riziku rakoviny prsu spojené s nedávným použitím perorálních antikoncepcí. Zatímco některé perorální antikoncepční formulace byly spojeny se zvýšeným rizikem rakoviny prsu, jiné se nezdály být spojeny se zvýšeným rizikem. “

    však zdůrazňuje, že výsledky by měly být interpretovány s opatrností. „Vzhledem k tomu, že tyto výsledky dosud nebyly replikovány a důležitost posouzení přínosů i rizik ústního antikoncepčního použití, nemůžeme učinit žádná klinická doporučení na základě výsledků této jediné studie.“

    poznamenává, že poznamenává, že U mladých žen je rakovina prsu vzácná a existuje mnoho dobře zavedených zdravotních přínosů spojených s ústním antikoncepčním užíváním, které je třeba zvážit. "Kromě toho," říká, "předchozí studie naznačují, že zvýšené riziko spojené s nedávným ústním antikoncepčním užíváním klesá po zastavení perorální antikoncepce."

    Některé studie dále tvrdí, že antikoncepční pilulky mohou dokonce snížit riziko určitých rakovin. Začátkem tohoto roku dnes Medical News informovala o studii zveřejněné v časopise Journal of National Cancer Institute, která odhalila, že orální antikoncepční prostředky - stejně jako kojení a tubulární ligace - by mohly snížit riziko rakoviny vaječníků u žen s mutacemi genu BRCA1 nebo BRCA2.

    • Rakovina prsu
    • Sexuální zdraví/STD
    • Zdraví/gynekologie žen

    Recidivující ztráta těhotenství by mohla být zabráněna progesteronem

    Recidivující ztráta těhotenství nastává až za čtvrtinu všech těhotenství. Nový výzkum však naznačuje, že dávka progesteronu může ženám pomoci úspěšně nést těhotenství k termínu.

    Recidivující ztráta těhotenství (RPL) je klinický stav, ke kterému dochází, když žena má dvě nebo více neúspěšných těhotenství během prvních 4-6 týdnů těhotenství.

    Podle Americké společnosti pro reprodukční medicínu (ASRM) je mezi 15-25 procenty všech těhotenství ovlivněna RPL. Mezi potenciální příčiny patří genetika, věk, hormonální poruchy, výběr životního stylu a řadu poruch dělohy.

    ASRM však odhaduje, že téměř 50 procent všech případů RPL má neznámé příčiny.

    Nový výzkum z Yale School of Medicine v New Haven, CT, ve spolupráci s University of Illinois v Chicagu, zkoumá roli progesteronu při pomoci matkám úspěšně nosit těhotenství.

    Zjištění byla zveřejněna v International Journal of ASRM, Fertility & Sterilita.

    Vědci byli vedeni Dr. Mary D. Stephenson, která je profesorkou porodnictví a gynekologie Dr. Theresa S. Falcon-Cullinan na University of Illinois v Chicagu a ředitelkou recidivujícího těhotenství University of Illinois Recidivující těhotenství Program ztráty.

    Studium progesteronu u žen se špatným endometriálním zdravím

    Dr. Stephenson a tým zkoumali ženy, které v letech 2004–2012 nevysvětlitelně ztratily dvě nebo více těhotenství, více než 10 týdnů po jejich těhotenství.

    Vědci použili endometriální biopsii k vyloučení žen, které představovaly jiné podmínky, jako je endometritida, glandular-stromální dyssynchronie nebo zpoždění zrání. Po biopsii bylo do studie zahrnuto 116 žen.

    Pomocí testu endometriální funkce speciálně navržené spoluautorem studie Dr. Harvey J. Klimanem hodnotili vědci endometrium těchto účastníků, aby zjistili, zda je dostatečně zdravé, aby si udržel embryum.

    Endometrium je tkáň lemující vnitřek dělohy, kde se obvykle koná embryová implantace. Hraje klíčovou roli při poskytování živin pro plod a podporu těhotenství.

    Ve svých testech tým zkoumal molekulární marker pro zdraví endometria zvaný ncyklin, což je žlázový epiteliální jaderný cyklin. Abnormálně vysoká hladina markeru naznačuje, že těhotenství pravděpodobně selže, zatímco normální hladiny naznačují, že je pravděpodobné, že uspěje.

    ze 116 žen, 59 mělo vysokou hladinu ncyklinu a 57 mělo normální hladinu.

    Ženy s vysokými hladinami ncyklinu dostávaly léčbu přirozeným mikronizovaným progesteronem, podávané vaginálně, zatímco ženy s normální hladinou tvořily kontrolní skupinu.

    Ženám bylo podáno 100-200 miligramů progesteronu každých 12 hodin a léčba byla zahájena 3 dny po nárůstu luteinizačního hormonu ukázala, že ovulace má začít.

    Progesteron zlepšuje míru úspěšnosti těhotenství

    Výsledky byly slibné. Ve skupině, která byla léčena, se míra těhotenství výrazně zlepšila.

    Před přijetím léčby měla skupina 6 % úspěšnost. Po podání progesteronu to vyskočilo na 69 procent.

    Celkově byla míra těhotenství také vyšší u žen, které byly léčeny progesteronem ve srovnání s kontrolní skupinou.

    Ženy, které vzaly progesteron, měly 68 % úspěšnost těhotenství, ve srovnání s 51 procenty v kontrolní skupině.

    Ačkoli se jedná o observační studii, a proto nemohou stanovit kauzalitu, vědci předpokládají, že progesteron stimuloval endometriální sekrece, které zase krmily embryo.

    „Endometrium živí dítě až do osmého týdne těhotenství. Poté po 9 až 10 týdnech přebírá krev matky na krmení embrya. V této podskupině žen, které zažívají několik časných potratů, předpokládáme, že jejich embrya doslova hladověla k smrti. Připojili se, ale neměli dost jídla. Když těmto ženám vrátíme progesteron, endometrium vytváří více živin a zabraňuje jejich ztrátě těhotenství. “

    Dr. Harvey J. Kliman

    „Jsme velmi rádi, že tyto výsledky posilují důkaz, že progesteron může být velmi prospěšným, levným a bezpečným zacházením s mnoha ženami s anamnézou opakující se ztráty těhotenství,“ dodává Dr. Stephenson. "Pozitivní výsledky nám ukazují, že dále musíme studovat progesteron jako léčbu recidivující ztráty těhotenství s prospektivní randomizovanou studií, abychom ověřovali zjištění."

    Naučte se, jak by nedostatek kmenových buněk mohl být základem opakujícího se potraty.

    • Těhotenství/porodnictví
    • Zdraví/gynekologie žen

    Červené a zpracované maso „zvyšuje riziko kolorektálního karcinomu“

    Lidé se společnou genetickou variantou, kteří konzumují červené nebo zpracované maso, mohou zvýšit riziko kolorektálního karcinomu. Toto je podle studie prezentované na každoročním setkání American Society of Human Genetics 2013.

    Contents