cropped-Logo-dmc.png
Трябва ли да миете месо?
Трябва ли да миете месо? Месите и домашните птици съдържат бактерии, които са вредни, ако влязат в тялото. Поради това някои хора мият месо преди готвене, замразяване или мариноване. Това обаче е ненужно и потенциално дори опасно. Най -общо казано, лоша идея е да се измие месото. Измиването няма да убие всички бактерии, но ще […]

Трябва ли да миете месо?

Месите и домашните птици съдържат бактерии, които са вредни, ако влязат в тялото. Поради това някои хора мият месо преди готвене, замразяване или мариноване. Това обаче е ненужно и потенциално дори опасно.

Най -общо казано, лоша идея е да се измие месото. Измиването няма да убие всички бактерии, но ще увеличи риска от разпространение на потенциално вредни бактерии.

Продължавайте да четете, за да научите повече за това, защо миенето на месо преди да го приготвите, е незаконно.

Трябва ли да миете месо преди готвене?

Министерството на земеделието не препоръчва да не препоръчвате да препоръчате? Измиване на месо или домашни птици, преди да го приготвите.

Най -общо казано, измиването може да бъде полезен начин за отстраняване на бактериите. Например, добра идея е редовно да миете ръцете, за да се отървете от бактериите, които се натрупват през целия ден.

Този съвет се отнася и за някои храни, например пресни продукти. Храни като плодове или зеленчуци могат да имат мръсотия и бактерии на повърхността си. Пускането на студена вода над пресни продукти ще помогне за почистването на тях, което прави предметите готови за ядене.

Прочетете повече за това защо трябва да измиете плодове и зеленчуци тук.

Бактериите присъстват в соковете на суровото месо и домашни птици. Campylobacter и са две форми на бактерии, които обикновено замърсяват месото и домашните птици.

Опитът за измиване на соковете от месо може да доведе до разпространение на тези бактерии в други съдове за готвене или повърхности. Те също могат да се прехвърлят в ръцете и дрехите на човек или да влязат в контакт с други храни.

Не винаги е възможно да се забележи кога се случи това кръстосано замърсяване и е трудно да се почисти. Кръстосаното замърсяване може да доведе до това, че бактериите влизат в тялото и причиняват заболявания, като хранително отравяне.

Трудно е да се премахнат някои видове бактерии от сурово месо и домашни птици, дори чрез измиване многократно. ; Ако хората желаят да накиснат месото, най -добре е да направите това в хладилник.

Готвенето на месо и домашни птици при висока температура е достатъчно, за да убие всички бактерии. Хората трябва да се стремят да готвят меса до вътрешна температура от поне 145 ° F. Възможно е да се измери това с термометър за храна.

Трябва ли да миете месо преди замразяване?

Не е необходимо да се измивате месо, преди да го замразите. Това може да увеличи риска от кръстосано замърсяване по същия начин, както преди готвенето. След като месото отново се размрази, готвенето то ще убие всички бактерии така или иначе.

Хората могат да замразят всяко месо. Съхраняването на храна при постоянна температура 0 ° F ще я запази за неопределено време. При тази температура бактериите ще станат сънливи и в това състояние те са безобидни и не могат да растат.

Размразяването и консумацията на замразени меса е безопасно след всякакъв период от време. Качеството и вкусът обаче ще намалеят с течение на времето. След размразяване на месото бактериите могат да растат върху него със същата скорост, както преди замръзване. Следователно е най -добре да готвите и да ядете месото бързо след размразяване.

От съществено значение е да избягвате замразяването на всички меса, които са остарели.

Трябва ли да измиете месо преди мариноване?

По същите причини, както по-горе, не е добра идея да се измиват месо преди да ги мариновате, тъй като това ще увеличи риска от кръстосано- Замърсяване и не е достатъчно, за да премахне всички бактерии.

Вместо това човек може да постави месото директно в марината, като се увери, че маринатата напълно го покрива. Правенето на малки дупки с вилица позволява на маринатата да влезе в месото.

Възможно е да мариновате месо безопасно за няколко дни в хладилника, преди да ги приготвите. За да избегне кръстосано замърсяване, човек може да използва пластмасови торбички, за да маринова месото и да ги изхвърли след употреба.

Както при други методи, важно е да почистите старателно всичко, което влиза в контакт с месото. Най -добре е също така да избягвате използването на излишната марината като сос след това, освен ако човек не го закъсне първо.

Рисковете

кръстосаното замърсяване е основният риск от миене на месо и домашни птици. Бактериите, присъстващи в месото и домашните птици, могат да причинят заболяване, ако влязат в тялото.

Кампилобактер бактериите могат да растат на много видове месо. Инфекцията с Campylobacter е водещата бактериална причина за гастроентерит - инфекциозна форма на диария - в света.

Можете да научите повече за гастроентерита тук.

Най -често срещаният симптом на тази инфекция е диария, която често съдържа кръв. Други симптоми включват:

  • Болки в стомаха
  • Нарушие
  • Повръщане

Тези симптоми обикновено продължават 3– 6 дни.

Друга бактерия, която обикновено присъства в месото, е салмонелата. Симптомите на инфекции на салмонела са подобни на тези на инфекции на Campylobacter.

В някои случаи инфекциите със салмонела могат да зенидол таблетки цена бъдат сериозни и хората дори могат да изискват болнично лечение. Тези случаи са по -често срещани при тези с отслабена имунна система, възрастни възрастни и деца на възраст под 5 години.

Безопасно ли е измито с хлор месо?

Това е често срещана процедура за почистване на пилета с хлор след клане, в процес, наречен лечение с намаляване на патогени.

Някои хора имат опасения за безопасността относно консумацията на месо, измито с хлор, и го измиват, за да премахнат хлора.

Въпреки това, това не е необходимо.

Според Европейския орган за безопасност на храните, няма „опасения за безопасност“ с консумацията на месо след хлориране. Изследванията подкрепят това твърдение, така че хората не трябва да се притесняват. Те не е необходимо да мият месо, което производителите са лекували с хлор. Всъщност, както обяснихме в останалата част от статията, най -добре е да не го измиете.

Резюме

Никога не е добра идея да се измиват меса и домашни птици. Независимо дали се осъществява преди готвене, замразяване или мариноване, промиването може да доведе до кръстосано замърсяване. Кръстосаното замърсяване е, когато бактериите се разпространяват от месото в други области, като ръцете и кухненските повърхности.

Готвачите меса и домашните птици ще убият всички бактерии. Измиването им предварително само увеличава риска от инфекция.

кръстосаното замърсяване може да доведе до бактериални инфекции, които имат редица симптоми.

При някои хора последствията са по -сериозни. Например, децата на възраст под 5 години могат да изискват болнично лечение при инфекции на салмонела.

  • Инфекциозни заболявания / бактерии / вируси
  • Хранене / диета
  • Околна среда / вода / замърсяване
Медицински новини днес има днес има Строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници - включително проучвания, научни справки и статистика - във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

-->