cropped-Logo-dmc.png
Mangos također pružaju vlakno, plus doza vitamina c.
Mangos također pružaju vlakno, plus doza vitamina c. Izvadite sjemenke, uklonite sve membrane ili žilave dijelove, isperite, a zatim dehidrirajte, ili pecite u pećnici. Recept za tikvice s punjenim delicima inspiriranim marokanima razvijeno za protuupalnu prehranu, ovo jelo donosi ne samo prednosti zimskog tikvica, već se može pohvaliti i sljedeći: karfiol: Napunjen vitaminom C, karfiol […]

Mangos također pružaju vlakno, plus doza vitamina c.

Izvadite sjemenke, uklonite sve membrane ili žilave dijelove, isperite, a zatim dehidrirajte, ili pecite u pećnici.

Recept za tikvice s punjenim delicima inspiriranim marokanima

razvijeno za protuupalnu prehranu, ovo jelo donosi ne samo prednosti zimskog tikvica, već se može pohvaliti i sljedeći:

karfiol: Napunjen vitaminom C, karfiol je povrće bogato sumporom koje pomaže našim tijelima detoksikaciju. To je relevantno za sve koji imaju autoimunu bolest jer većina ima kompromitiranu detoksikacijsku sustavu. Sadrži i glukobrassicin, koji djeluje na genetskoj razini za isključivanje upalnih odgovora.

šalotka/češnjak: Kao i ostali članovi obitelji Allium, šalotka i češnjak pružaju važne protuupalne prednosti. Imaonin A - jedinstvena molekula sumpora koja se nalazi u dijelu biljke - pokazalo se da inhibira aktivnost makrofaga, specijaliziranih bijelih krvnih stanica koje igraju ključnu ulogu u sustavu imunološke obrane našeg tijela. Iako je aktivnost makrofaga obično dobra stvar, inhibicija njihove aktivnosti ponekad može biti kritična u dobivanju kronične upale pod kontrolom.

Kale: s preko 45 različitih flavonoida, uključujući kaempferol i kvercetin, Kale je moćan izvor antioksidansi i protuupalnih prednosti. Kale je također ogroman izvor vitamina K, ključnog hranjivih sastojaka za regulaciju tjelesnog upalnog procesa. (Ovdje možete naučiti kako koristiti više tamnog lisnatog zelenila.)

Cranberries: Antioksidanti u brusnicama, čak i kad su osušeni, posebno su učinkoviti u smanjenju rizika od neželjene upale.

Pistacije: Oraci su među namirnicama najviše u protuupalnim prednostima.

Marokanski njuh ovog recepta dolazi iz mješavine začina zvanog Ras El Hanout. Iako se možete naći na mnogim tržištima, možete napraviti i vlastiti spoj od začina koje možda već imate pri ruci. Naziv otprilike znači "voditelj trgovine" i odnosi se na činjenicu da, tradicionalno, ovaj spoj personalizira prodavač začina na vašem omiljenom arapskom tržištu. Može se napraviti s čak 50 začina, ali moje tumačenje ne zahtijeva gotovo toliko. Imajte na umu da će vam to dati oko jedne šalice začina. To je lijep dodatak juhama, gulašima ili pečenim povrćem. Međutim, recept se lako može prepoloviti ako se manje želi.

IspisIkona sata sa satom

Ikona za pribor za pribor za pribor

Ikona zastava zastave

Ikona mape mape

Instagram Instagram ikona

Pinterest Pinterest ikona < /p>

Facebook Facebook ikona

Ikona ispisa ispisa

ikona kvadrata kvadrata

Ikona srca srca

Srčano čvrsto srce čvrsto čvrsto čvrsto srce Ikona

Punjena delikata tikvice

★★★★

5 iz 2 recenzije

Autor: Nancy WilliamsSkočite na recept

Tko s vremena na vrijeme ne voli slatku poslasticu? Nema ništa loše u tome što pokvarite vaše okusne pupoljke i prepustite se malo deserta. Problem nastaje kada se u ovim poslasticama koriste rafinirani šećer ili umjetna zaslađivača. Ako želite izbjeći nezdrave nuspojave šećera, poput šiljaka šećera u krvi, povećanja žudnje, debljanja i izmijenjenog mikrobioma crijeva, umjesto toga odaberite prirodne alternative.

Prirodni zaslađivači poput lokalnog meda, javorovog sirupa, kokosovog šećera, melase od crne trake i voća sadrže vitamine, minerale, pa čak i enzime. Ta korisna svojstva i dalje su u potpunosti netaknuta i da ih tijelo može koristiti. S druge strane, rafiniranim i umjetnim zaslađivačima nedostaju korisna svojstva. Oni uključuju bijeli stolni šećer, smeđi šećer, kukuruzni sirup s visokom fruktozom, ispareni sok od trske, sukralozu i aspartam.

Donosim svjesnu odluku da konzumiram samo poslastice napravljene s prirodnim zaslađivačima - ali čak i onima u kojima uživam u umjerenosti, jer je šećer šećer, bez obzira na oblik.

Recept u nastavku za parfait kokosovog oraha bez mljekara stvoren je bez dodavanja dodanih zaslađivača. Totalna pobjeda! Umjesto toga, ova poslastica bez mliječnih proizvoda ima prirodnu slatkoću od voća. Može se uživati u bilo koje doba dana, bez krivnje. Volim da ga imam za doručak, ali također je sjajno kao zalogaj nakon večere.

Sastojci koji potiču zdravlje u ovom receptu su:

Kokosovo meso: meko, meso poput mladog tajlandskog kokosa izvrstan je izvor triglicerida srednjeg lanca (MCTS), koji tijelu pružaju stalni tok energije. Ovi MCT -ovi šalju se ravno u jetru, gdje se zatim pretvaraju u ketone, zauzvrat pružajući izravan izvor energije mozgu. To je izuzetno korisno za osobe s oštećenjem pamćenja i svima koji pokazuju znakove Alzheimerove bolesti. Osim toga, meso sadrži korisne vitamine i minerale poput kalija, natrija i onih fantastičnih vitamina B. Konačno, kokosovo meso pruža prirodno prehrambeno vlakno, važno za probavu i uklanjanje.

Obavezno kupite organske tajlandske kokosove za ovaj recept. Konvencionalno uzgojeni kokosi obično se umoče u karcinogene kemikalije, poput formaldehida ili metabisulfita natrijevog, kako bi ih sačuvali za dugo putovanje u vašu lokalnu trgovinu hrane. Nažalost, ovo je jedan sastojak koji ima veliki ugljični otisak, osim ako ne živite u regiji koja obiluje kokosom.

Kokosova voda: Također se naziva sok od kokosa, tekućina koja se nalazi u mladom kokosu napunjena je elektrolitima, vitaminima i mineralima. Zdrava doza kokosove vode kalija, magnezija, kalcija, natrija i fosfora čine ga izvrsnom alternativom uobičajenim sportskim pićima poput Gatorade. Super je hidratantna i čak se koristi za liječenje blagih slučajeva proljeva kod djece.

Mango: Prirodno slatko, ovo voće zaslađuje recept sve samostalno, nije potreban dodatni šećeri! Mangos također pružaju vlakno, plus doza vitamina c.

pčelinja peluda: moćna superhrana, pčelinja pelud puna je antioksidansa, minerala, vitamina (posebno vitamina B - izvrsnih za energiju), proteina i slobodnih aminokiselina koje tijelo može lako koristiti. To je ujedno i odličan način za borbu protiv sezonskih alergija. Kupite ga lokalno i budite sigurni da ga počnete uzimati najmanje 6 tjedana prije sezone alergije kako biste dobili pune koristi ako ga koristite za alergije.

IspisIkona sata sa satom

Ikona za pribor za pribor za pribor

Ikona zastava zastave

Ikona mape mape

Instagram Instagram ikona

Pinterest Pinterest ikona < /p>

Facebook Facebook ikona

Ikona ispisa ispisa

ikona kvadrata kvadrata

Ikona srca srca

Srčano čvrsto srce čvrsto čvrsto čvrsto srce Ikona

Mango bez kokosovog oraha bez mliječnih mlijeka

Autor: Jessica Yeager

Kad ste na putu, zdrave opcije često mogu biti malo i daleko između. Osim toga, bilo da putujete zbog posla ili zadovoljstva, može biti izazovno čak i pronaći vrijeme da se usredotočite na svoje zdravlje sa svim omenima koje vas okružuju. Međutim, putovanja ne znači da vaš zdravi način života treba staviti na pauzu - apsolutno je moguće potaknuti vaše tijelo dok ste na odmorima ili na radnim putovanjima i ostali zdravi intenskin doziranje fantastično štivo tijekom putovanja. Izreka "što se događa u Vegasu, ostaje u Vegasu" jednostavno se ne primjenjuje ovdje, pogotovo kada izbori koje donesete dok vas ne možete utjecati na to kako se osjećate tijekom svog putovanja, a također imati posljedice dugo nakon što se vratite kući. < /p>

Imajući na umu ove zgodne savjete, možete naučiti kako ostati zdrav dok putujete kako biste mogli uživati u svom putovanju u najvećoj mjeri (ili raditi s maksimalnom učinkovitošću).

Istražite prije nego što krenete

Bez obzira kamo idete, napravite malo internetskog istraživanja o mogućnostima hrane na vašem odredištu. Ako putujete u veliki grad, vjerojatno ćete pronaći trgovine zdravom hranom, tržnice poljoprivrednika, restorane cjelovite hrane i velike trgovine. Izviđač gdje su sva ta mjesta na mjestu gdje odsjedate, pa ako trebate zgrabiti sastojke ili zdrav obrok, nećete biti zaglavljeni s brzom hranom ili pecivom robe u zajedničkom kavi. ACN blog ima rastući popis zdravih gradskih vodiča, pa ih provjerite je li prikazano vaše odredište.

Ostanite na mjestu s kuhinjom (ili čajnom kuhinjom)

Zdravo putovanje je povjetarac kada boravite na mjestu s kuhinjom ili najmanje čajnom kuhinjom. To vam omogućuje da pripremite svježu hranu kad god želite, a vjerojatno ćete uštedjeti nešto novca jer se ne morate osloniti na skupa obroke u restoranima. Postoji mnoštvo web lokacija za iznajmljivanje poput Airbnb -a gdje možete pronaći pristupačan, čisti smještaj s funkcionalnim kuhinjama koje će vam pomoći da svoje zdravlje ostane na putu.

Ponesite sa sobom neke kuhinjske alate

Ako niste sigurni koji će vam alati biti dostupni, ponesite nekoliko osnovnih stvari koje će vam pomoći u zdravom kuhanju. Koliko uzmete sa sobom ovisit ćete ako letite ili koristite kopneni prijevoz poput automobila, autobusa ili vlaka. Volimo donijeti kompaktni, jednoplatni blender kako bi napravili smoothie i preljeve za salatu, jer je lagano i jednostavno za zračne putovanja. Mala ploča za rezanje i nož super su korisni za gotovo svaku vrstu obroka (samo budite sigurni da stavite svoj nož u svoju provjerenu prtljagu, a ne na nošenje!). Mini komplet začina također je pri ruci da se uzmete, jer možete dodati okus svojoj hrani bez potrebe da potrošite bogatstvo na začine u punoj veličini.

Ako putujete automobilom, možda biste htjeli spakirati uobičajeni blender ili procesor za hranu kako biste pomogli u pripremi obroka ili donijeti svoju omiljenu tavu. Također ćete pronaći puno zaliha za čišćenje kemikalija, tako da biste mogli ponijeti sapun za prirodni sapun za čišćenje.

Za one koji imaju alergije i zabrinuti zbog unakrsne kontaminacije, alergeni se mogu ušuljati u porozne materijale poput plastike i drva, čak i ako su dobro oprani. Spakirajte veliku ploču za rezanje i malu raznolikost pribora, poput miješanja žlica i lopova. Također je korisno uzeti papir za pergament koji možete koristiti za pokrivanje listova za pečenje ili druge površine radi zaštite.

Uključite se na ne pokvarenu hranu i grickalice

Postoji širok izbor zdravih, neprocjenjivih grickalica koje možete spakirati u svoj kofer koji će vašu glad držati u zaljevu. Hrana poput orašastih plodova, sjemenki, suhog voća, granole, krekera bez glutena, maslaca s jednim servisom, proteinskih šipki, sušenog ili konzerviranog graha, praha proteina i zelenih praha s njima je relativno lako putovati. Kada putujete automobilom, spakirajte hladnjak sa svježim voćem i povrćem. Ako putujete u inozemstvu sa svježim proizvodima, dvostruko provjerite s graničnom upravom te zemlje da biste vidjeli što vam je dopušteno ponijeti sa sobom.

Za zdravije ideje za putovanja i ideje za obrok, pogledajte:

Ovaj video blog o idejama o putničkom obrokuKako nastaviti prehranu na putu tijekom putovanja s djecom20 najboljih grickalica bez glutena10 must-have za granolu bez glutena25 najboljih grickalica veličine ugriza

Recite ne avionu Food

Jeste li ikada primijetili da neki ljudi u avionima izgledaju da otvaraju bezvrijednu hranu čim se kotači podignu? Preskočite prerađenu avionu i slatke grickalice i umjesto toga ponesite vlastitu hranu. Pečena povrća, zdjele Buddha, hummus i povrće, omote od riže, quinoa ili divlje riže salate, kućni pečeni muffini, energetski zalogaji i barovi su sve odlične mogućnosti. Životinje proizvodi kao što su tvrdo kuhana jaja, kuhana piletina ili riba također mogu raditi - samo imajte na umu koliko su smrdljivi!

Pakirajte korisne dodatke

Digestivni dodaci mogu biti nevjerojatno korisni da bi vas održali zdravim tijekom putovanja. Digestivni enzimi i grickalice pomoći će u probavi, a probiotici će pomoći da naša flora crijeva bude stabilna i zdrava. Također možete nositi neke imunološke pokretače poput vitamina C i vitamina D, koji će vaš sustav održati jakim kada se suočite s nepoznatim klicama (posebno u tim avionima). Eterična ulja poput lavande mogu vam pomoći da budete smireni i štiti imunološki sustav, dok limunska trava sadrži anti-gljivična i protuupalna svojstva.

Ovdje je više osnovnih putovanja.

Ne zaboravite premjestiti

Često je izazovnije ugurati vježbanje u vaš raspored prilikom putovanja na posao; Međutim, dugačka proteza leženja na plaži - iako je ovo opuštajuće! - Može li se osjećati sporo i ukočeno. Ne zaboravite da pomaknete svoje tijelo i vježbate nježnu vježbu - hodanje, istezanje, joga, plivanje ili što god uživate svi su od pomoći.

Koji su vaši najbolji savjeti za ostanak zdrave tijekom putovanja?

Foto: IStock - SEB_RA

Tamno lisnato zelenilo je prava radna konja svijeta povrća: sadrže korištenje hranjivih sastojaka koji podržavaju dobro zdravlje, uključujući antioksidante, zdrave masti, vlakna, antikancerogene spojeve, aminokiseline, protuupalne fitokemikale, izgradnju krvi, izgradnju krvi Minerali i niz vitamina i minerala. Ponekad imamo tendenciju da se držimo tamnog lisnatog zelenila koje je sigurno i poznato, ali postoji širok izbor i oni se mogu koristiti na mnoštvo zabavnih i ukusnih načina u kuhinji.

Razgovarajmo o lisnatom zelenilu i točno kako ih koristiti.

Zdravstvene prednosti tamnog lisnatog zelenila

Tamno lisnato zelenilo je spektakularni izvor hranjivih sastojaka. Općenito, većina tamnih lisnatih zelje ima:

vlakna, što pomaže podržati naš probavni trakt i proizvoditi korisne bakterije.Antioksidacijski vitamini A, C i E. Pomažu u podržavanju obloge probavnog trakta, jačanju imunološkog sustava, štite nas od oštećenja slobodnih radikala i smanjuju upalu.Apartman B vitamina koji jačaju našu razinu energije i pomažu nam u upravljanju stresom.Vitamin K za zdravlje kostiju i pravilno zgrušavanje krvi.Minerali poput željeza, magnezija i kalcija, koji podržavaju razinu energije, opuštaju naše mišiće i pojačavaju zdravlje kostiju.Omega 3 masne kiseline, esencijalne masti koje su visoko protuupalne. To su dobri izvori masti!Mala količina proteina - makronutrijent važan za ozdravljenje i popravak.Određena tamna lisnata zelenila, poput maslačka ili senfa, imaju gorke spojeve koji stimuliraju probavu.Glukozinolati, koji su spojevi koji imaju svojstva protiv raka i pomažu nam da se detoksiciramo.

Tamno lisnato zelenilo također imaju hranjive tvari koje nam pomažu u uravnoteženju naših hormona, smanjenju refluksa kiseline, borbi protiv upale i bolje spavati noću.

Vodič za tamno lisnato zelenilo

Ovaj zgodan vodič pomoći će vam da otkrijete raspon lisnatog zelenila i kako ih možete koristiti!

Općenito, tamno lisnato zelenilo je divno u:

smoothie i smoothie zdjeleSokoviSalateSendviči/omotiJuhe/gulašSauted ili pari kao prilog

špinat

Profil okusa: špinat je vrlo blag okus zelene boje. Dobar je "početnik" zeleno i vrlo je prilagođen djeci.

Najbolje se koristi za: smoothieje, salate, juhe, gulaš, sok, omlete, pizza, tjestenina, pesto

Savjet za kuhanje: špinat je osjetljiv - visoka toplina i duge temperature uzrokovat će gubitak hranjivih tvari. Prilikom kuhanja skinite jelo s vatre, umiješajte špinat i pustite da se diže.

KALE

Profil okusa: umjereno gorki i vlaknasti

Najbolje se koristi za: kelj čips, sok, salate, pestos, pizza. Dostupan je u kovrčavom i ravnom obliku, oba su sjajna za korištenje.

Savjet za pripremu: Preporučujemo masiranje kelja s limunom, maslinovim uljem i soli ako ima sirovu kako bi pomogao razbiti lišće. Spremite im stabljike za sok ili dodavanje pomiješanim juhama.

Opelje Zeleni

Profil okusa: umjereno gorko

Najbolje se koristi za: sok, kao alternativa kruhu za omote ili šalice salate, peciva "kupus", gulaš, obroci s jednim loncima

Savjet za kuhanje: Odjel su čvrsto zeleno i mogu se izdržati do dugog i sporog kuhanja (pomislite na južno klasično jelo kuhanog kolača od kolača).

Contents