cropped-Logo-dmc.png
Tomēr nav pietiekami daudz klīnisko datu, lai pamatotu šos apgalvojumus
Tomēr nav pietiekami daudz klīnisko datu, lai pamatotu šos apgalvojumusLai gan skrējēji ar basām kājām var būt vairāk pakļauti stresa lūzumiem, tie var rasties arī valkājot apavus.Skrienot basām kājām, svars mēdz vairāk nonākt pēdas vidū un priekšpusē, kas ir vēlamais piezemēšanās veids skrienot. Tomēr, valkājot skriešanas apavus, mums ir tendence vairāk piezemēties uz polsterētiem papēžiem.Skriešana […]

Tomēr nav pietiekami daudz klīnisko datu, lai pamatotu šos apgalvojumus

Lai gan skrējēji ar basām kājām var būt vairāk pakļauti stresa lūzumiem, tie var rasties arī valkājot apavus.

Skrienot basām kājām, svars mēdz vairāk nonākt pēdas vidū un priekšpusē, kas ir vēlamais piezemēšanās veids skrienot. Tomēr, valkājot skriešanas apavus, mums ir tendence vairāk piezemēties uz polsterētiem papēžiem.

Skriešana basām kājām ir kontrindicēta cilvēkiem, kuriem ir pēdas deformācijas vai traumas.

Spēcīgas, kā arī elastīgas pēdas ir svarīgas, novecojot, un, iespējams, lielākā daļa cilvēku ir pēdējā lieta, kad runa ir par vingrošanu. Tomēr vingrinājumi basām kājām var palīdzēt to uzlabot un izveidot spēcīgāku prāta un ķermeņa savienojumu.

Galu galā, trenažierim ar basām kājām ir jāņem vērā tīrība, grīdas virsma (paklājs vai cita), mājas, sporta zāles vai ārpuses un vai tas ir droši kājām. Ja jums ir kādas bažas, konsultējieties ar savu ārstu vai podologu, pirms sākat vingrot basām kājām. Ja esat augsta līmeņa sportists vai plānojat trenēties līdzīgi kā viens, var būt lietderīgi iekļaut basās kājas vingrinājumus savā režīmā, pamatojoties uz iepriekš minēto.

Menopauze ir laiks cilvēka dzīvē, kad menstruācijas pārtrauc un hormonu līmenis sāk mainīties. Lai gan hormonu terapija ir standarta menopauzes simptomu ārstēšana, tā nav vienīgā iespēja. Lai novērstu menopauzes simptomus, ir pieejama papildu un alternatīvā medicīna (CAM).

Galvenās līdzņemamās lietas:

  • CAM ir pieejams menopauzes ārstēšanai.
  • Četras CAM grupas satur terapijas, kas apgalvo, ka tās pozitīvi ietekmē menopauzes simptomus. Tie ir nehormonāli medikamenti, prāta un ķermeņa terapija, dabiski produkti un visas sistēmas prakse.
  • Ziemeļamerikas menopauzes biedrība (NAMS) atbalsta tikai divas CAM ārstēšanas metodes; tās ir kognitīvās uzvedības terapija (CBT) un hipnoze.
  • Apsverot CAM, paturiet prātā apstiprinošos pierādījumus un to, vai tie atbalsta vai neatbalsta konkrētās terapijas apgalvojumus.
  • Pirms jebkādas menopauzes terapijas uzsākšanas atrodiet veselības aprūpes speciālistu, kas specializējas menopauzes ārstēšanā, lai apspriestu jums piemērotākās iespējas.

Kāpēc meklēt alternatīvas menopauzes terapijas?

Hormonu terapija var nebūt droša ikvienam. Hormonu terapija var nebūt labākā, ja:

  • Ir bijusi sirds slimība.
  • Jūsu ģimenē vai personīgā anamnēzē ir krūts vēzis.
  • Ir paaugstināts triglicerīdu līmenis.
  • Ģimenes anamnēzē ir bijusi žultspūšļa slimība.
  • Ir aknu slimība.
  • Anamnēzē ir insults un asins recekļi.

Estrogēnu blakusparādību risks ir samazināts vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Šī iemesla dēļ sievietēm, kas vecākas par 59 gadiem, var netikt apsvērta hormonu terapija.

Apsverot jebkādu terapiju menopauzes simptomu ārstēšanai, jums ar savu veselības aprūpes sniedzēju jāapspriež, kas jums ir vislabākais. Sagatavojieties šai diskusijai, uzzinot vairāk par pieejamajām CAM iespējām, ja tās ir drošas un vai klīniskie dati var pamatot viņu apgalvojumus.

Nehormonālas zāles

Menopauzes simptomiem ir pieejamas divas FDA apstiprinātas zāles, kas nesatur hormonus. Viens no tiem ir zemas devas selektīvs serotonīna atpakaļsaistes inhibitors (SSAI), ko parasti lieto depresijas ārstēšanai. Tas ir pieejams cilvēkiem bez trauksmes vai garastāvokļa problēmām.

Pārējās FDA apstiprinātās zāles organismā darbojas kā estrogēns. Tas palīdz ar sāpīgu seksu, kas saistīts ar menopauzi.

Dažas bezrecepšu (OTC) zāles arī apgalvo, ka uzlabo menopauzes simptomus. Daži no tiem satur estrogēnu. Noteikti izlasiet etiķetes, ja vēlaties preces, kas nesatur estrogēnu. Tāpat kā ar jebkuru medikamentu, pirms jebkādu ārpusbiržas zāļu lietošanas konsultējieties ar savu veselības aprūpes sniedzēju.

Prāta-ķermeņa terapijas

Prāta-ķermeņa terapijas ir terapijas veids, kas uzlabo prāta pozitīvo ietekmi uz ķermeni. Tas iekļauj:

  • Hipnoze.
  • CBT.
  • Relaksācija.
  • Biofeedback.
  • Meditācija.
  • Aromterapija.

Hipnoze ir dziļas relaksācijas stāvoklis ar koncentrētu uzmanību. Klīniskie pētījumi ir parādījuši , ka hipnoze var uzlabot karstuma viļņus . Hipnoze ir droša un viena no divām CAM ārstēšanas metodēm, ko atbalsta NAMS.

CBT ir sarunu terapijas veids. Persona strādās ar garīgās veselības terapeitu, lai identificētu negatīvus domu modeļus un iemācītos pozitīvi aplūkot sarežģītas situācijas. Ir pierādīts, ka šī terapija uzlabo karstuma viļņus un depresiju, kas saistīta ar menopauzi. Tā ir otra no divām alternatīvajām terapijām, ko atbalsta NAMS.

Relaksācija, biofeedback, meditācija un aromterapija ir arī prāta un ķermeņa CAM veidi. Daži cilvēki var apgalvot, ka ir guvuši labumu no šo terapiju ietekmes uz menopauzes simptomiem. Tomēr nav pietiekami daudz klīnisko datu, lai pamatotu šos apgalvojumus. Lai pārbaudītu apgalvojumus, ir vajadzīgi vairāk pētījumu.

Dabiski produkti un visas sistēmas terapijas

Dabiskie produkti ietver augus, vitamīnus, minerālvielas un uztura bagātinātājus. Visas sistēmas terapijā tiek ņemtas vērā pilnīgas terapijas un prakses sistēmas, piemēram, ķīniešu medicīna, refleksoloģija, akupunktūra un homeopātija.

Abas terapijas grupas tiek plaši izmantotas, un tās ieinteresē cilvēki, kuri nepretendē uz hormonālo ārstēšanu. Dabiski produkti ir viegli pieejami vietējos veikalos vai tiešsaistē piegādei mājās. Lai gan pēdējos gados visas sistēmas prakse ir daudz izplatītāka.

Lai gan šo terapiju popularitāte ir pamanāma, trūkst datu, kas pamatotu apgalvojumus par to pozitīvo ietekmi uz menopauzes simptomiem. Tā kā ir maz pierādījumu, ir jāpabeidz vairāk klīnisko pētījumu, lai atbalstītu šo terapiju ietekmi.

Placebo efekts

Placebo nodrošina pozitīvus rezultātus ar inertu vielu vai jebkuru ārstēšanu ar pārliecību, ka tas darbosies. Un placebo var strādāt.

Pārbaudot placebo efektu cilvēkiem, kuriem ir menopauze, tika novērots menopauzes karstuma viļņu samazinājums, un pierādījumi liecina par ilgstošu uzlabošanos.

Placebo efekts ir atkarīgs no daudziem faktoriem, kas vēl ir pilnībā jāizprot. Tomēr rezultāti liecina par 33% uzlabošanos karstuma zibšņu gadījumā .

Šis augstais placebo efekta līmenis ietekmē citu terapiju efektivitātes apsvērumus. Kā paskaidroja Dr. Stephanie Faubion, Mayo Clinic sieviešu veselības direktore un NAMS medicīnas direktore, placebo efekts ir ļoti augsts cilvēkiem, kuriem ir menopauze. Tāpēc nav viegli atbalstīt terapiju, kuras efektivitāte nav augstāka par 30%.

Ko saka veselības aprūpes speciālisti

Ārsti runā ar saviem pacientiem par CAM, bet var runāt tikai ar tiem pacientiem, kuri pie viņiem nāk. Dr Faubion dalījās, ka brīdī, kad cilvēki ieradās pie viņas, viņi jau bija izmēģinājuši alternatīvas terapijas un nav saņēmuši meklētos rezultātus. Kad viņa saņem pacientu, kurš vēlas apsvērt CAM, viņa mudina diskusiju.

Dr Faubion pārbaudīja NAMS nostāju, kas atbalsta hipnozes un CBT izmantošanu to apstiprinošo datu dēļ. Tomēr ņemiet vērā, ka CBT ne vienmēr uzlabo karstuma viļņus, bet gan uzlabo ar tiem saistīto trauksmi un stresu.

Viņa turpināja, ka citi CAM veidi ir labi; viņiem trūkst tikai datu. Augu izcelsmes diēta ir uzrādījusi zināmu karstuma viļņu uzlabošanos, taču ir jāprecizē, vai karstuma viļņus uzlabojis diētas saturs vai svara zudums.

Pie apvāršņa ir vēl kas. Dr Faubion paziņoja, ka tiek izmēģināts jauns nehormonu medikaments, un ir paredzams, ka drīzumā saņems FDA apstiprinājumu. Tiek uzskatīts, ka Kandija neirons sāk karstuma viļņus, un šīs jaunās zāles pārtrauc vienu no tā ceļiem.

Saskaņā ar Dr Faubion teikto, cilvēki karstuma viļņus var piedzīvot vidēji 7–9 gadus, un 10% cilvēku tos piedzīvo ilgāk par desmit gadiem. Tas ir ilgs laiks, lai to atrisinātu, kā daži to cenšas darīt. Ir pieejamas efektīvas terapijas, un Dr Faubion mudina tos, kuri cieš no menopauzes simptomiem, vērsties pie ārsta, kas specializējas menopauzes ārstēšanā, un nemēģināt to novērst.

Lai gan hormonu terapija visbiežāk tiek nozīmēta menopauzes simptomu novēršanai, tā ne vienmēr ir labākā izvēle cilvēkiem, kuriem ir menopauze. CAM ir pieejama, taču iespējas ir jāapspriež ar veselības aprūpes speciālistu, lai nodrošinātu pacientu drošību un sasniedzamus rezultātus. Apsverot jebkādu menopauzes simptomu terapiju, meklējiet veselības aprūpes sniedzēju, kas specializējas menopauzes ārstēšanā, un nevilcinieties apspriest ar viņu CAM.

Krūšu palielināšana ir visizplatītākā plastiskā ķirurģija. Gan vīrieši, gan sievietes aizraujas ar krūtīm. Vēlme iegūt perfektu krūti nāk no iekšienes un sociālās ietekmes. Pirms apņematies veikt dzīvi mainošu un dārgu procedūru, skaidri izprotiet savu motivāciju.

Galvenās līdzņemamās lietas:

  • Sabiedrībā krūtīm ir reproduktīva un vilinoša loma.
  • Personība var ietekmēt gandarījumu un ilgstošus krūšu palielināšanas rezultātus.
  • Vīrieši vidēji ir apmierināti ar sieviešu krūšu izmēru, īpaši tām, kuras ir pieķērušās sievietei, ar kuru viņi ir kopā.
  • Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas par krūšu palielināšanu veiciet pašnovērtējumu.

Kāpēc sievietes meklē krūšu palielināšanu

Krūšu palielināšana ir visizplatītākā kosmētiskā ķirurģija. Apdrošināšana neapmaksā procedūru, pēcpārbaudes vai pēcoperācijas problēmas. Tomēr tūkstošiem sieviešu katru gadu uzņemas finansiālu atbildību, lai mainītu savu krūšu izmēru.

Tāpat kā jebkura operācija, arī kosmētiskās ķirurģijas mērķis ir uzlabot pacienta dzīves kvalitāti. Ar kosmētisko ķirurģiju uzlabojumi ir subjektīvi. Jūs izlemjat, kāpēc izvēlējāties palielināt krūtis un vai tas jūs iepriecināja.

Pētījumi liecina, ka sieviešu, kuras izvēlējās palielināt krūšu palielināšanu, dzīves kvalitāte uzlabojas par 80-95% . Uzlabojums var būt labākas krūtis, labāk pieguļošs apģērbs vai lielāka uzmanība.

Daudzi iemesli mudina sievietes palielināt krūtis. Tie var būt:

  • Slikta pašcieņa.
  • Vēlme palielināt seksuālo apmierinātību.
  • Uzlabot attiecības.
  • Izskatās pēc modeļiem/aktieriem/ietekmētājiem.
  • Uzlabojiet krūšu formu/izskatu.

Ķermeņa attēls pret paštēlu

Divi izplatīti faktori, kas motivē krūšu palielināšanu, ir ķermeņa tēls un paštēls. Šie divi ir atšķirīgi. Ķermeņa attēls ir sieviete, kas redz, ka viņas krūtis nav normālas. Tie nav pareizi veidoti, tie neeksistē vai arī pēc bērnu piedzimšanas nokarājas un ir nokareni.

Contents